Dintotdeauna am fost punctuală și mi-a păcut să organizez lucrurile până la cel mai mic detaliu.

Unul dintre cele mai utile instrumente pentru mine este agenda: fie că e vorba de un carnețel, o agendă propriu-zisă sau ceva în format electronic, consider acest instrument de mare ajutor mai ales în acele perioade foarte încărcate.

De ce consider de mare ajutor planificarea în scris a activităților și programului zilnic?

1. Obțin o privire de ansamblu asupra timpului liber vs. timpul de lucru dintr-o săptămână, astfel că pot lua decizia de a planifica și alte activități sau de a le programa pe o altă perioadă mai liberă. În felul acesta evit supraaglomerarea și stresul inutil. 

2. Mă asigur că nu uit nimic: fie că e vorba de o ședință, o programare la medic, un webinar sau orice altceva important pentru mine. În felul acesta, toate activitățile sunt trecute în același loc și nu e nevoie să caut peste tot după bilețele, notițe sau alte lucruri.

3. Mă ajută să iau rapid decizii privind participarea la un eveniment sau la o întâlnire prin simplul fapt că sunt trecute toate activitățile în același loc. În felul acesta mă asigur că nu îmi iau angajamente pe care nu le pot respecta din cauza faptului că se suprapun 2 evenimente. 

4. Satisfacția de a bifa de pe listă evenimentele la care am ajuns sau activitățile pe care le-am finalizat este imensă. Acest lucru este important pentru mine și mă ajută la creșterea stimei de sine deoarece sunt o persoană motivată de rezultate și reușite. 

5. Creativitatea este stimulată  prin faptul că de-a lungul zilei mai adaug câte un desen, un simbol, un cuvânt care surprinde ceea ce simt sau gândesc. 


Atunci când vine vorba de carnețelul ales, nu las la voia întâmplării acest lucru. Țin cont de culorile de pe copertă, de mesajul scris (dacă are unul), de dimensiunea potrivită pentru mine (nici prea mică, nici prea mare), dacă este cu pătrățele, linii sau foi albe. Având în vedere că port acest carnețel după mine peste tot, e important să îmi placă. 

Te invit să încerci metoda aceasta cel puțin 2 săptămâni pentru a vedea dacă ți se potrivește.

Dacă vrei, poți folosi unul dintre fișierele de mai jos sau să cauți acea agendă perfectă pentru tine.

Spor în toate!