6 beneficii ale activităților de team building


Indiferent dacă e vorba despre jocuri de exterior sau de interior, beneficiile participării la astfel de activități împreună cu echipa din care faceți parte sunt imense:


1. Îmbunătățesc abilitățile de comunicare

În cadrul jocurilor, participanții vor trebui să comunice eficient, negocieze permanent, construiască strategii și să împartă roluri. Toate aceste activități scot la suprafață diferitele tipuri de personalități ale membrilor echipei astfel că aceștia vor înțelege cât de important este să găsească întotdeauna numitorul comun cu cei cu care lucrează. Astfel de jocuri dezvoltă, de asemenea, empatia și toleranța. 

2. Ridică nivelul motivației

O zi petrecută „altfel” cu colegii de birou aduce un nou suflu atmosferei generale. Membrii echipei vor avea șansa să interacționeze într-un cadru diferit (relaxat, informal) față de cel cu care sunt obișnuiți.

3. Contribuie la apropierea membrilor echipei

Participanții au șansa să petreacă timp de calitate împreună iar în acest fel aceștia se vor cunoaște mai bine, vor descoperi atât lucrurile pe care le au comun cât și ceea ce îi diferențiază. 

4. Creează sentimentul de unitate și apartenență

Faptul că toți membrii echipei iau parte la același eveniment creează sentimentul de a avea ceva în comun, de a fi toți la fel. Sentimentul de apartenență și siguranță pot infleunța decizia unui angajat de a rămâne sau nu într-o echipă.

5. Dezvoltă creativitatea și gândirea critică

Jocurile sau activitățile la care participă îi vor provoca pe membrii echipei să găsească soluții creative de a rezolva o sarcină, să folosească resursele avute la îndemână, să lucreze eficient, să colaboreze strâns, să privească lucrurile dintr-o altă perspectivă. Cea mai bună veste este că toate aceste lucruri vor fi apoi folosite și la locul de muncă, de îndată ce participanții au realizat că totul este posibil atunci când lucrează ca o echipă adevărată.

6. Sparg barierele

În cadrul activităților, participanții vor trebui să colaboreze chiar și cu persoane cu care în mod normal nu o fac, fie din cauza ierarhiei din companie sau a distanței fizice uneori. În cadrul unui team-building  însă, toți se vor simți ca făcând parte din același grup, ca fiind egali, astfel că funcția nu mai este relevantă.